вівторок, травня 31, 2022

На одній із сесій обласна рада виділила кошти з резервного фонду обласного бюджету на придбання 5 електросирен та блоків для їхнього автоматичного запуску. Наразі їх придбали і планують розмістити в обласному центрі у місцях, які не були достатньо охоплені оповіщенням. 

Виставку малюнків "Біль та віра" продемонстрували в межах танцювального фестивалю, де спецгостем стала балетна група Черкаського народного хору Черкаської обласної філармонії. Її підготували волонтери Гуманітарного центру Черкаської міської ради. 

Юлія Воєвода, начальниця відділу обліку та використання майна обласної ради, розповіла журналістам "Про все" як допомагала людям знайти житло у рідному Білозір'ї, кого прихистила в себе, і як переселенці їй віддячили за поміч.

Перших переселенців волонтерка зустрічала 26 лютого, тоді у неї тиждень проживали дві родини із Київської області. Найбільший потік переселенців був у квітні - приїздило багато людей із Краматорська. Вже близько трьох місяців у пані Юлії проживає жінка із двома дітьми: молодшій доньці 6 років, а старшій - 13, вони тікали із Києва у день обстрілів.