середа, червня 22, 2022

Благодійний концерт «Сміються, плачуть солов'ї» відбудеться цієї п'ятниці в укритті музею «Кобзаря». Зібрані кошти спрямують на підтримку ЗСУ.

Однією з організаторів івенту є заслужена артистка України Наталка Мамалига, повідомляють у Черкаському академічному мізично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка.

- Ідея концерту з'явилась, коли ми вперше з початку війни зголосились зробити шевченкіану в музеї «Кобзаря». Однак цей захід матиме зовсім протилежний напрям — релаксовий, що вводитиме людей в іншу атмосферу життя та відволікатиме від нагальних проблем, — розповіла Мамалига.

Під час концерту прозвучать твори українських композиторів-класиків, як-от: «Ой ти дівчино, з горіха зерня», «Дивлюсь я на небо», «Стоїть гора високая», «Місяць на небі» та інші солоспіви, ансамблі, народні пісні. 

Внутрішньо переміщені особи, які прибули із зони бойових дій на Черкащину, зможуть отримати консультаційну допомогу звернувшись на гарячу лінію "SAVE UA" за телефоном: 0-800-406-206.

Оператори надають:

  • Інформаційну допомогу та консультації;
  • Приймають запити на гуманітарну допомогу;
  • Приймають запити на психологічну підтримку.

Графік роботи: ПН-ПТ: 09:00-19:00 СБ-НД: 09:00-15:00.

Цю гарячу лінію створили SAVEUA та ГС «Всеукраїнська аграрна рада» у партнерстві з Help – Hilfe zur Selbsthilfe в межах проєкту «Екстрена допомога та захист населення, яке постраждало від війни в Україні».

 

У Черкаському академічному театрі ляльок знову відбуваються вистави. Цими вихідними тут  чекають на відвідувачів. 

З початку повномасштабного вторгнення театрали дещо призупинили свою діяльність, однак наприкінці березня вони почали їздити виступати у заклади, де жили внутрішньо переміщені особи з дітьми, аби хоч трохи розрадити малечу.

- Ми дали понад 45 вистав. Обслужили більш як 3,5 тисячі дітей. Ми виїздили туди, куди самі ж напрошувалися.  Радісно було бачити, як після вистави діти виходили із посмішками, - розповідає директорка лялькового театру Любов Величко у коментарі "ВІККА".

При цьому театрали знаходять час і на волонтерство. Вони плетуть сітки, шиють білизну, допомагають своїм колегам, які залишили сцену й стали на захист України.

Медики центру клінічної онкології Черкаського онкодиспансеру працюють і в будні, і на вихідних. Щодня надають допомогу 60-70 пацієнтам. Більшість – це денний стаціонар. На цілодобовому перебуванні тут щодня до 25 осіб.

Сюди приїздять пацієнти не лише з Черкащини, а й із інших областей нашої країни, які вдома не можуть отримати належну допомогу через бойові дії.

Завідувач центру Юрій Самохвал розповідає, що на сьогодні навантаження у відділенні значне. Та належну медичну допомогу й лікування надають усім пацієнтам. Медикаментів та препаратів зараз достатньо, вистачає всього, щоб зробити повноцінну, сучасну медикаментозну терапію.

Лікарі закликають пацієнтів не ігнорувати свою хворобу, а звертатися вчасно за допомогою, адже рак не терпить зволікань.

Контакти:

Реєстратура: +38 (0472) 37-29- 66

Стіл довідок: +38 (0472) 54-43-90

Call-center: +38 (067) 006-59-00