вівторок, вересня 12, 2023

На аукціонах облігацій внутрішніх державних позик України (ОВДП) 5 вересня Мінфін випустив нові військові облігації UA4000228449 на суму 3,5 млрд гривень. Середня ставка дохідності на первинних аукціонах за цими облігаціями встановлена на рівні 18,31%, а погашення за ними відбудеться 18 червня 2025 року.

Такі військові ОВДП від сьогодні кожен громадянин може придбати в застосунку Дія під назвою «Євпаторія».

Запуск нових облігацій у застосунку Дія відбувається в межах спільного проєкту Мінфіну та Мінцифри, який започатковано у жовтні минулого року.

Також у Дії є можливість реінвестувати отримані від погашених військових облігацій кошти в нові облігації «Євпаторія».

Троє переможців Черкаського територіального відділення Малої академії наук вибороли стипендію Президента України – 2023 року за результатами ІІІ етапу цього всеукраїнського конкурсу.Серед них:

Черкащани Вадим Мазніченко та Максим Дмитраш виступають у складі збірної України на змаганнях "Ігри нескорених 2023". Обоє здобули вже перші нагороди.

Під час першого змагального дня Вадим Мазніченко виборов "бронзу"  у штовханні ядра категорії IF6.  В другий змагальний день  Максим Дмитраш - "срібло" у категорії IJ5 зі стрибків в довжину з результатом 5.44.

Також учора відбулися фінали з естафети 4 по 100 метрів. Напередодні на кваліфікаційних змаганнях в команді України на естафеті бігли Максим Дмитраш, Віталій Бородавка, Микола Заріцький та Максим Зубов і вибороли право боротися у фіналі.