середа, вересня 13, 2023

Уряд прийняв Постанову № 964, якою затвердив Порядок ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу, що відсутні в Реєстрі сортів рослин України, але внесені до Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку. 

Постанова ухвалена відповідно до виконання Україною міжнародних зобов’язань щодо забезпечення дотримання Насіннєвих схем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Документом затверджуються умови та процедури ввезення насіння та садивного матеріалу сорту, зокрема:

· підтвердження відомостей про сорт, які містяться у Переліку сортів рослин ОЕСР, тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна. Отримання згоди від компетентного органу країни реєстрації сорту на розмноження насіння;

Конкурс історій покликаний популяризувати успішну тристоронню співпрацю між органами влади, бізнесом та громадянським суспільством. Учасники мають розповісти свою історію втілення проєкту/ініціативи, у яких взяли участь ці три сектори.

Для участі у конкурсі необхідно до 14 вересня включно заповнити цю реєстраційну форму.

Долучитися до конкурсу можуть представники:

– органів державної влади й органів місцевого самоврядування;

– організацій громадянського суспільства;

– бізнесу.

За результатами конкурсу буде створено Збірник історій про кращі спільні проєкти організацій громадянського суспільства, бізнесу та органів влади. Збірник буде поширено на ресурсах усіх партнерів конкурсу, а про окремі історії заплановано зробити короткі відеоролики.

Урочистості розпочалися з виставки робіт випускників, учнів та викладачів школи в Черкаському художньому музеї. 150 картин розмістили у виставковому залі та в коридорі. Відвідувачі можуть їх побачити до 5 жовтня.