вівторок, вересня 26, 2023

Всі жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну освіту чи працюють за такими спеціальностями: лікар, стоматолог, акушерка, сестра медична, фармацевт та провізор, наукова співробітниця, керівниця підрозділів в охороні здоровʼя тощо вже мають перебувати на військовому обліку. Ця норма не нова та діє ще з 1992 року. Тому більшість жінок-медиків та жінок-фармацевтів вже перебувають на військовому обліку, пояснюють у МОЗ.

Тож, від січня 2023 року жінки, які навчаються на медичні або фармацевтичні спеціальності, ставляться на військовий облік одразу по закінченню навчання. Заклад освіти за 2 місяці до завершення навчання подає списки жінок-випускниць до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Що зміниться з 1 жовтня

На жаль, понад 30 років постановка на військовий облік жінок-медиків та жінок-фармацевтів працювала не досконало, через що частина медиків у ньому не враховані.

Черкаський обласний краєзнавчий музей влаштував низку благодійних заходів аби зібрати кошти на тепловізори для бригади свого колеги, що сьогодні захищає нас на передовій. 

Так, у суботу, 30 вересня відбудеться низка майстер-класів та етнозустрічей від працівників музею. 
 

Детальніше в афіші: