середа, вересня 27, 2023

В умовах тривалої повномасштабної агресії російської федерації проти України нагальним є збільшення фонду захисних споруд цивільного захисту, зокрема шляхом їх будівництва для обʼєктів, на яких одночасно перебуває значна кількість людей (зокрема закладів освіти та охорони здоров’я).

В Уряді наголошують, що законодавством не передбачено окремого цільового призначення земельних ділянок або функціональних зон у містобудівній документації для будівництва захисних споруд.

Одночасно пунктом 6.11 ДБН В.2.2-5:2023 «Захисні споруди цивільного захисту» визначено, що необхідна кількість та місткість кожної захисної споруди та СПП визначається завданням на проектування, виходячи з розрахункової кількості осіб, що підлягають укриттю, в тому числі відповідно до кількості осіб, що постійно та/або періодично перебувають на об'єкті – залежно від функціонального призначення об'єкта, для якого проектується захисна споруда або СПП.

Головна лікарка Черкаського обласного кардіологічного центру, депутатка обласної ради, Світлана Журба отримала Ювілейну медаль від Асоціації кардіологів України, повідомляють у медзакладі.

Нагородження відбулося під час XXIV Національного конгресу кардіологів. Цьогоріч асоціації виповнилося 60 років

- Це не лише моя нагорода, а визнання роботи всього нашого медичного закладу за останні десять років. Адже завдяки титанічній роботі та професіоналізму наших медиків щороку черкаський кардіологічний центр посідає провідні місця у різних галузях кардіології та кардіохірургії, - зазначила під час вручення медалі Світлана Василівна.