середа, листопада 22, 2023

Наразі триває кампанія декларування за 2021 та 2022 роки, яка завершується 31 січня 2024 року. Крім того, від початку 2024 року і до 31 березня 2024 року включно публічні  службовці мають подати декларації за 2023 рік. 

Ухвалений Верховною Радою України Закон № 3384-ІХ, яким відновлено декларування, вніс низку змін до правил та строків подання декларацій. 

Зокрема, зміни стосуються подання виправленої декларації. Відтепер, якщо ви виявили помилку у вже поданій декларації, подати виправлену можливо впродовж 30 днів після подання декларації, проте лише один раз.

Раніше декларант мав можливість подати виправлену декларацію до трьох разів упродовж семи днів після подання декларації.

Детальніше про те, як подати виправлену декларацію або повідомити НАЗК про самостійно виявлені помилки у вже поданій декларації після спливу 30-денного строку читайте у п. 2 роз’яснень.

Кабінет Міністрів на своєму засіданні вніс зміни до низки урядових постанов щодо обліку та виплат на проживання для ВПО.

Зокрема:

· внутрішньо переміщені особи, які звертаються вперше за допомогою та перебували за кордоном понад 30 днів і повернулись в Україну, можуть звертатися за призначенням виплат через 15 робочих днів після повернення в Україну.

· внутрішньо переміщеним особам, які повернулись в Україну після 01.08.23 р., але раніше втратили допомогу через перебування за кордоном понад 30 днів, виплату призначатимуть за особистим зверненням. Це можливо через 15 робочих днів після повернення в Україну, виплата призначатиметься на 6 місяців;

· ВПО, які після 1 серпня 2023 змушені були повторно покинути свої домівки через обов’язкову/примусову евакуацію (в т.ч. через підрив окупантами Каховської ГЕС) зможуть отримувати допомогу протягом ще 6 місяців.

Українську молодь запрошують долучитися до участі у програмі UPSHIFT від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Тут вона зможе розв'язувати проблеми, які її хвилюють, пов’язані з темою ментального здоров’я, та створити власні проєкти. 


Хто може взяти участь у програмі? 

Молодь віком від 14 до 24 років з усіх областей України, які мають бажання розв'язувати нагальні питання, пов’язані з психічним здоров’ям, у своїх громадах і готові до активної участі впродовж всієї програми. 

Що потрібно для участі у програмі?