середа, січня 3, 2024

30 календарних днів від народження дитини є у батьків, щоби подати заяву про отримання «пакунка малюка» до органів соцзахисту населення чи ЦНАПу за місцем проживання.

Зазвичай бебі-бокс видають у пологовому будинку, проте його можна отримати пізніше. Зробити це можуть не тільки біологічні батьки, а й усиновлювачі, опікуни, названі батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі.

Вартість «пакунка малюка» для держави — 6778 грн, але якщо батьки купуватимуть все, що входить до нього, в роздріб, увесь набір коштуватиме значно дорожче.

Отримання бебі-бокса не обмежує право сім'ї на інші види соціальної підтримки, передбачені національним законодавством.

За інформацією Міністерства соціальної політики України

З 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата на 6%: з 6700 грн до 7100 грн. Ще одне її підвищення заплановане на весну. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, збільшився прожитковий мінімум в середньому на 12%, до 2920 грн.

Мінімальна пенсія в Україні підвищилася з 2093 грн до 2361 грн. У планах — індексація пенсій з 1 березня. Минулого року держава демонструвала успішне виконання соціальних зобов’язань. У структурі видатків зведеного бюджету соцвиплати займали понад 12%.

Прем’єр-міністр наголосив, що цьогоріч соціальна сфера також буде одним із пріоритетів. Пенсії та допомоги, за його словами, будуть виплачуватися вчасно.

За інформацією Урядового порталу.