Дитяче відділення лікарні отримало подарунки від Товариства Червоного Хреста

15 жовтня 2013, 12:20
«Нова Доба», №74, 15 жовтня 2013 року

Влада Черкащини продовжує роботу щодо виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України». Протягом останніх трьох років на Черкащині значно посилено соціальний захист найбільш соціально вразливих і незахищених верств населення. За цей час підвищено розміри соціальної допомоги та виплат сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям тощо.

Обласне Товариство Червоного Хреста, яке очолює депутат обласної ради Іван Гретченко, посідає одне з перших місць на Черкащині не лише за чисельністю, але й за масштабами допомоги соціальним закладам та жителям краю. Товариство має досить розгалужену систему взаємодії та допомоги громадянам. Щоденно у містах та районах області первинні організації надають допомогу хворим, малозахищеним, самотнім громадянам похилого віку, дітям-сиротам та інвалідам.

Ось і днями, Іван Гретченко вже вкотре завітав на свій виборчий округ – до Чигиринщини, де відвідав центральну районну лікарню. Тут він зустрівся з персоналом дитячого відділення й передав на потреби дітей і медпрацівників обігрівачі, ковдри, постільну білизну й миючі засоби, а також подарував діткам іграшки.

Уже декілька років дитяче відділення Чигиринської ЦРЛ перебуває під опікою обласного Товариства й особисто Іван Іванович чи не кожного тижня, а то – й декілька разів, буває тут. Він спілкується з медпрацівниками, дітьми і їх батьками та постійно допомагає їм вирішити власні проблеми і потреби дитячого відділення. Та й жодного свята не буває, щоб Іван Іванович чи члени районного осередку ТЧХ не відвідали дитяче відділення. І кожного разу з подарунками для дітей – солодощами, іграшками, розвиваючими й навчальними засобами тощо. За останні роки коштом обласного Товариства у відділенні зроблено чимало: здійснені ремонти лікарняних палат, встановлено енергоощадні вікна, закуплено нові меблі й штори, на потреби відділення передано холодильник, телевізор та відео-магнітофон. Допомагає Іван Іванович й медикаментами та обладнанням, зокрема, нещодавно відділенню було передано дитячі ваги й ряд медичних препаратів для дітей з малозабезпечених і неповних сімей.

За словами головного лікаря Ігоря Огиренка й завідуючої дитячого відділення Олени Подзідей допомога та увага Івана Гретченка до проблем і потреб закладу – важлива не лише для працівників закладу, а, передусім, для хворих. Адже тепер лікарня, завдяки Товариству, в умовах недостатнього державного фінансування, має змогу постійно покращувати умови перебування і лікування тут дітей, поліпшувати матеріально-технічну базу лікарні тощо.

За словами самого Івана Гретченка, допомога дітям категорійних сімей є одним з головних завдань у діяльності Товариства. «На це нас націлюють соціальні ініціативи Президента, з цією метою в області виконуються ряд обласних програм, а найголовніше, що в цьому ми маємо безперечну підтримку голови облдержадміністрації Сергія Тулуба та голови обласної ради Валерія Черняка. Допомога й увага з боку обласної влади до наших потреб як громадської організації – це значна підтримка нашої роботи, а отже – кожної дитини, яка потребує нашої уваги», – наголошує Іван Іванович.