Звіт депутата обласної ради. Віктор Гвоздь: «Живемо інтересами виборців»

16 жовтня 2013, 16:22
Антін Загребельний, «Черкаський край», №83, 16 жовтня 2013 року

Про свою депутатську діяльність кореспондентові «Черкаського краю» розповів депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань правової політики, законності й правопорядку, начальник управління ДСНС України у Черкаській області Віктор Гвоздь.

– Вікторе Михайловичу, ви обрані депутатом обласної ради, а також очолюєте комісію з питань правової політики, законності та правопорядку. Розкажіть про особливості депутатської роботи.


– До комісії входять представники Партії регіонів та Всеукраїнського об\'єднання «Батьківщина». Всі члени постійної комісії мають значний життєвий і професійний досвід. Вони з відповідальністю ставляться до справи, якою займаються. Комісія плідно працює, розглядаючи необхідні на сьогодні програми та ухвалюючи рішення.

Робота комісії передбачає участь у різноманітних заходах. Для прикладу назву кілька останніх акцій, в яких безпосередню участь узяли й члени нашої комісії: це робоча поїздка народних депутатів України від Черкащини до Канева з метою вивчення підготовки до 200-річчя Т.Г. Шевченка; круглий стіл з постраждалими від аварії на ЧАЕС; нарада з питань підготовки до прийому паломників-хасидів; засідання комісії по прибережній зоні Кременчуцького водосховища та багато інших.

— З якими питаннями звертаються до вас, як до депутата обласної ради, громадяни та посадовці? Які питання вдається вирішити?

— У першу чергу працюємо над вирішенням соціальних та побуто¬вих проблем. Це стосується й допомоги школам у тому окрузі, де мене обрано депутатом. Зокрема, за нашого сприяння для Тетерівської школи придбано електроплиту, Житницької – музичний центр, Павлівської – телевізор, Червонокутської – електро-нагрівач, Леміщиська, Литвинівська та міська школа №2 отримали персональні комп\'ютери, а Кривчунська, Шуляцька та Жашківська міська №5 – оргтехніку. Крім того, Литвинівська школа отримала 10 тонн вугілля, Тинівська – спонсорські кошти на облаштування внутрішнього туалету, Нагірнянська та Жашківська міська №2 – класні дошки.

Ми посприяли вогнезахисній обробці даху Вузівської ЗОШ І-ІІ ступенів, де працював літній оздоровчий табір, а також у придбанні 160 вогнегасників для закладів освіти району.

Не залишаються без уваги заклади культури. Так, для бібліотеки села Баштечки, ФАПу Королівки, будинку культури Скибина придбано елек- трорадіатори. Завдяки депутатській турботі вдалося вирішити питання фінансування капітальних ремонтів сільських будинків культури (села Житники – 118 тис. грн., Конельська Полівка 107 тис. грн.), ремонту доріг (села Павлівка, Тетерівка), освітлення центральної вулиці у селі Павлівка.

Для завершення газифікації села Кривчунка надано допомогу в отри¬манні нових технічних умов для виго¬товлення проекту установки сучасно¬го приладу обліку газу.

Щоб полегшити працю листонош, спільно із керівництвом Жашківського району Нагірнянському поштовому відділенню закуплено три велосипеди.

Часто до нас звертаються громадяни з іншого виборчого округу, і ми ні від кого не відвертаємося, у межах повноважень вирішуємо порушені проблеми. Приміром, недавно за зверненнями громадян надали допомогу в газифікації села. Охматів та капітальному ремонті будинку культури в селі Конельська Попівка. Посприяли будівництву сільського багатофункціонального спортивного майданчика в с.Бузівка.

Постійно проходить спілкування з багатодітною сім\'єю В.А. Щербини. Жоден приїзд у Жашківський виборчий округ не пройшов без відвідування цієї дружної родини і звичайно ж, йдемо не з порожніми руками, була подарована мікрохвильова піч, а дітям – смачні подарунки, шкільне приладдя.

Не оминаємо увагою й інших дітей, особливо в сільській місцевості. Так, до дня Святого Миколая всі 455 вихованців 16 дошкільних навчальних закладів отримали солодкі подарунки. До 1 вересня кожен з 151 учня перших класів 18 загальноосвітніх шкіл району і міста отримав подарункові набори. Також до Дня знань була надана допомога за рахунок резервного фонду обласного бюджету в капітальному ремонті даху Жашківської ЗОШ №5 на загальну суму більше 150 тис. грн.

Опікуємося ми проблемами і людей похилого віку. Неодноразово разом з керівним складом райдержадміністрації та районної ради навідували Жашківський територіальний центр соціального обслуговування громадян, де вручено утриманцям центру електричний бойлер та інші побутові прилади. Також хору «Ветеран» районного будинку культури надана благодійна допомога в отриманні з нагоди 20-ої річниці Незалежності України з Черкаського шовкового комбінату 10 стилізованих українських жіночих костюмів та 10 чоловічих жупанів на суму 10 000 гривень.

Вирішено й чимало проблемних питань надання матеріальної допомоги від Товариства Червоного Хреста, ліків – інвалідам, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, ветеранам.

— Які ж завдання ставите перед собою в найближчому майбутньому?

– Основне, чого я прагну і чого сподіваюся досягти, – налагодити спільну роботу всіх представників державної влади в напрямку максимального задоволення інтересів виборців. Ми знаємо всі болючі проблеми виборців, і в міру можливостей та в межах своїх повноважень і надалі будемо їх вирішувати.