У Черкасах відкрилася фотовиставка «День-2014»

16 січня 2015, 16:04
У Черкасах відкрилася фотовиставка «День-2014»Фотоспогади про минувший рік презентували у Черкасах. У обласному художньому музеї обласної ради відкрилася виставка «День-2014». Фотовиставку відкрила головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

Експозиція вміщує близько 200 світлин з числа переможців XVI Міжнародного Фотоконкурсу газети «День». Вони обрані з понад 2 тис. фоторобіт, надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями в номінаціях «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей» та в окремій номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом».
У Черкасах відкрилася фотовиставка «День-2014»
У заході взяли участь перший заступник голови ради Наталя Кравцова, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, депутат обласної ради, заступник міського голови м.Черкаси Станіслав Овчаренко, представники громадськості та творчої інтелігенції. Виступаючи перед присутніми, Наталя Кравцова привітала організаторів на Черкаській землі та зазначила, що дуже символічно, що цей захід проводиться у Черкасах саме 16 січня. Адже саме цього дня і минув рівно рік по тому, як Верховна Рада України минулого скликання ухвалила так звані «диктаторські закони», проти яких постав український народ, адже вони перекреслювали свободи громадян, що й переповнило чашу народного терпіння.У Черкасах відкрилася фотовиставка «День-2014»

- Прийняття цих законів стало переломною точкою у Революції Гідності, яка увійшла не тільки в українську, а й у світову історію як приклад мужності та незламного духу народу у боротьбі за свободу і демократію. На сьогоднішній виставці багато фоторобіт присвячені саме подіям Майдану і Революції. Є тут і світлини, які відображають інші вагомі віхи року, що минув. Усі ці роботи цікаві і варті уваги. Тож мені дуже приємно, що черкащани мають нагоду ознайомитися з ними і пригадати пережите у 2014-му році, - зазначила Наталя Олегівна.У Черкасах відкрилася фотовиставка «День-2014»

Учасники заходу ознайомилися із фотороботами. Значна частина світлин присвячена Революції Гідності та війні на Сході України. У фокусі – люди, які творять історію сьогодні. Є на виставці і фото, які надихають та несуть оптимізм.

Фотоконкурс «Дня» проводиться щорічно із 1999 року і є найбільш масштабним соціальним проектом газети. Виставка у обласному художньому музеї триватиме з 16 січня по 1 лютого 2015 року.