Обласне відділення «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» відзначили Всесвітньою нагородою «Червона стрічка»

30 січня 2015, 16:05
Обласне відділення «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» відзначили Всесвітньою нагородою «Червона стрічка»30 січня 2015 року перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова та заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль взяли участь в засідання «круглого столу» з нагоди урочистого нагородження обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Всесвітньою нагородою «Червона стрічка».

Привітати членів благодійної організації та її керівника Олену Стрижак із отриманням престижної відзнаки також завітали директор державної установи «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Нізова, національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук, головний лікар обласного комунального закладу «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Юрій Левченко, директор Черкаського медичного коледжу, депутат обласної ради Інна Губенко, голова Федерації профспілок області Петро Шевченко та інші.

Всесвітню нагороду та чек на суму 10 тис. дол. голові Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Олені Стрижак вручили представники влади та директор Представництва ЮНЕЙДС в Україні Яцек Тишко. Останній, звертаючись до керівника та членів обласного відділення благодійної організації відзначив, що ця нагорода є найпрестижнішою в світі серед організацій подібного типу й цього року вперше, за всі роки існування відзнаки, її отримала українська благодійна організація.

Обласне відділення «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» відзначили Всесвітньою нагородою «Червона стрічка»Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» увійшло до складу п’яти, з-поміж тисячі найкращих організацій світу, що вносять вагомий вклад у запобігання розповсюдженню ВІЛ-інфекції та захист людей, які живуть з ВІЛ в номінації «Лікування, догляд та підтримка».

Як зазначає перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації, очолюване Оленою Стрижак, з 2004 року є одним із лідерів серед громадських об’єднань області: «Вона постійно й систематично привертає увагу влади до соціального захисту, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД. За це ми всі їй дуже вдячні».

Усі виступаючі також висловили глибоку вдячність та повагу як до керівника, так і до усіх співробітників організації та висловили щирі сподівання на подальшу плідну співпрацю у попередженні прояву небезпечної хвороби, допомозі й підтримці ВІЛ-інфікованих тощо.