Валентина Коваленко провела зустріч з сільськими і селищними головами

18 лютого 2015, 20:26
Валентина Коваленко провела зустріч з сільськими і селищними головами18 лютого 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко провела зустріч в рамках короткотермінового тематичного семінару з сільськими і селищними головами Черкащини, які перебувають на навчанні в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Головна тема розмови і, як сталося насправді, – відвертого діалогу була присвячена реформуванню місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Валентина Михайлівна проінформувала присутніх про ті кроки, що здійснюються Президентом, урядом і парламентом щодо реформування місцевого самоврядування, децентралізації влади і передачі частини повноважень на місця. Вона розповіла і про свою особисту участь як голови обласної ради, голови постійної Комісії з соціальних і гуманітарних питань Асоціації районних і обласних рад та члена експертної ради з питань місцевого самоврядування щодо розгляду ряду законопроектів, які обговорювалися і в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, у Верховній Раді, Асоціації.Валентина Коваленко провела зустріч з сільськими і селищними головами

Голова обласної ради ознайомила сільських і селищних голів із окремими зауваженнями, що напрацьовані в ході розгляду законопроектів цієї тематики, які надійшли з місць і які поки що не беруть до уваги високо посадовці та закликала обмінятися думками.

З пропозиціями і власними зауваженнями щодо законопроектів з реформування місцевого самоврядування на зустрічі виступили сільські голови Віктор Денисенко із Золотоніщини, Анатолій Пархоменко та Микола Кравченко з Корсунь-Шевченківщини, Тетяна Збаразька з Чигиринщини та інші.

Валентина Коваленко провела зустріч з сільськими і селищними головамиОкрім того, їхні виступи стосувалися також тих проблем, що найбільше хвилюють територіальні громади, які вони нині очолюють. Жителів турбує ситуація навколо землі, яка не прозоро передається в оренду, проблеми із надання її учасникам АТО, укладання соціально-партнерських договорів, можливостей отримання сільськими мешканцями безвідсоткових кредитів на створення кооперативів чи ведення фермерського господарства. Або питання зниження закупівельних цін на молоко, в той час, коли в ціні зростають і продукти, і пальне тощо. Тим більше, що саме селяни надають найбільшу підтримку військовим, що борються з сепаратистами і російськими найманцями на сході України.

За результатами зустрічі було вирішено узагальнити внесені пропозиції та направити їх керівництву держави.