Постійна комісія провела засідання, на якому розглянула ряд профільних питань і внесла їх до порядку денного сесії

16 квітня 2015, 20:32
Постійна комісія провела засідання, на якому розглянула ряд профільних питань і внесла їх до порядку денного сесіїВідповідно до Регламенту роботи обласної ради 16 квітня, напередодні чергової сесії, своє засідання провела постійна комісія обласної ради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій.

Вів засідання її голова Микола Кришталь. У роботі також взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

Депутати розглянули питання і погодили внесення змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 №36-1/VI «Про обласний бюджет на 2015 рік». Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко повідомила, що зміни в основному стосуються по головних розпорядниках коштів. Певні суми плануються направити станції швидкої і невідкладної допомоги, контактному центру для створення додаткової гарячої лінії для психологічної реабілітації учасників АТО і надання юридичної допомоги тощо.

Та найбільше часу і уваги вони приділили розгляду саме профільних питань.

Постійна комісія провела засідання, на якому розглянула ряд профільних питань і внесла їх до порядку денного сесіїЗокрема, було підтримано проекти рішень про припинення права користування мисливськими угіддями ДП «Золотоніське лісове господарство»; надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливське господарство «Коробівське» та надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливське господарство «Совин Яр» на території Звенигородського району; надання спеціального дозволу ТОВ «Національна горілчана компанія».

Депутати також підтримали проект рішення про деякі питання набуття права власності на об’єкти безхазяйного нерухомого майна на території області.

Члени комісії взяли до відома звернення мешканців сіл щодо будівництва виробничих потужностей ДП «Перемога Нова» ПАТ «Миронівський хлібопродукт» в адмінмежах Мошнівської та Яснозірської сільських рад Черкаського району та врахували, що зараз створена і працює комісія, яка предметно вивчає стан справ і готує висновки. Водночас висловили пропозицію, що при прийнятті рішення щодо цього будівництва обов’язково має бути врахована думка жителів територіальних громад.

В обговоренні питань активну участь взяли депутати-члени комісії Петро Євич, Сергій Осадчий, Вадим Рудишин.