Виробничники Смілянщини відремонтують дорогу між селами «у складчину»

25 вересня 2015, 19:47
Виробничники Смілянщини відремонтують дорогу між селами «у складчину»25 вересня 2015 року у м. Сміла за участі голови обласної ради Валентини Коваленко, народного депутата кількох скликань, смілянина Анатолія Семиноги, заступника голови облдержадміністрації Юрія Саса та голови райдержадміністрації Андрія Колесника відбулася зустріч представників ряду підприємств Смілянського району, під час якої було обговорено можливості здійснення ремонтних робіт на автошляхах району.

– Проблема доріг в районі і загалом в області – не нова. І я дуже вдячна всім, хто зміг й захотів сьогодні бути тут присутнім. Адже це свідчить про одне – вам небайдужа доля нашого району, ви переживаєте за його майбутнє, а отже є свідомими виробниками, які дбають не лише про власний зиск і збагачення. Справді, на сьогодні влада області перебуває у складному становищі, коли мова йде про ремонт доріг. Ми не маємо ні впливу на Службу автомобільних доріг у питаннях розподілу коштів, ні фінансових ресурсів обласного бюджету на виконання ремонтних робіт. Тож ми звертаємось до вас із проханням допомогти і області, і самим собі, й зініціювати ремонт тих ділянок доріг, що сполучають місцеві населені пункти, в адмінмежах яких ви орендуєте землі чи здійснюєте інші види діяльності, – звернулась до присутніх Валентина Коваленко та зауважила, що такі ініціативи вже стали непоодиноким явищем і в інших районах області.

Виробничники Смілянщини відремонтують дорогу між селами «у складчину»Присутні на нараді виробничники Смілянщини одностайно підтримали пропозицію Анатолія Семиноги й домовились зібратись коштами з кожного господарства (у розрахунку за кожен гектар оброблювальної землі), залучити напряму підрядну організацію й провести ямковий ремонт ділянки між селами Ротмистрівка й Сердюківка, а якщо вистачить ресурсу –до села Пастирське.

«Якщо ми зараз не зберемось разом і не відремонтуємо ці ділянки доріг (якими користуємось і у власних потребах) до настання осінньо-зимового періоду – весною від них не залишиться нічого», – наголосив Анатолій Семинога.

До слова, раніше ТОВ «Агро-Рось», що працює на Смілянщині, і яким керує Володимир Семинога, здійснило за власні кошти (а це близько 250 тис. грн.) ремонт доріг між селами Ташлик, Самгородок і Макіївка.