Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів

20 травня 2016, 12:23
Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів19 травня 2016 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Вела його голова комісії Світлана Легойда.

У роботі постійної комісії та обговоренні питань порядку денного взяв участь голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Одним із перших депутати розглянули зміни до рішення обласної ради від 29.12.2015 № 2-3/VII «Про обласний бюджет на 2016 рік», з якими присутніх ознайомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Зокрема, йдеться про необхідність надання субвенції Маньківському районному бюджету на ремонт аварійної покрівлі Маньківського районного військового комісаріату за рахунок зменшення видатків резервного фонду.

З метою функціонування та придбання обладнання, в т.ч. медичного, меблів для новоствореної філії відділення нефрології та діалізу КЗ «Черкаська обласна лікарня» у м. Золотоноші пропонується зменшити видатки споживання загального фонду та збільшити видатки розвитку у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених головному розпоряднику коштів – управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації.Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів

Члени комісії погодилися і з іншими змінами Департаменту фінансів, а також підтримали пропозицію голови обласної ради Олександра Вельбівця щодо збільшення вдвічі суми виплати премій переможцям обласного конкурсу «Краща сільська рада», адже, враховуючи нині цінову політику, вони виглядають незначними і втрачають стимул до заохочення.

Потім депутати розглянули в порядку контролю виконання ряду програм обласної ради. Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Касян проінформувала про обласну комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки.

Доповідаючи, Тетяна Касян зазначила, що такі програми затверджені та діють у 17 районах та 5 містах області. А у Жашківському, Звенигородському та Кам’янському районах та у місті Золотоноша передбачені заходи окремими розділами у комплексних програмах «Турбота». В результаті дії цих програм за рахунок коштів обласного бюджету надано матеріальну допомогу для 1944 членів сімей учасників АТО на загальну суму 929,3 тис. грн. та 110 сім’ям загиблих виплачено одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тис. грн.

На сьогодні у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває на обліку 4933 учасники АТО, яким встановлено статус учасника бойових дій та 121 особа, яка має статус інваліда війни. Статус члена сім’ї загиблого встановлено 173 особам за 76 загиблих військовослужбовців під час проведення антитерористичної операції. Цим категоріям осіб надаються пільги, гарантовані державою.Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів

Заходи щодо підтримки учасників АТО та їх сімей продовжуються. У 2015 році на їхні потреби було використано біля 1,5 млн. грн., а в нинішньому – вже понад 500 тисяч.

Начальник управління цивільного захисту облдержадміністрації Віталій Полтавець проінформував про виконання рішення обласної ради від 31.10.2008 № 22-4/V «Про Програму забезпечення непрацюючого населення області, яке проживає в прогнозованих зонах хімічного забруднення, промисловими засобами захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин на 2008-2015 роки, а також про виконання рішення обласної ради від 31.03.2010 № 32-2/V «Про обласну програму організації медико-психологічної реабілітації неповнолітніх осіб, постраждалих у надзвичайній ситуації місцевого або об\'єктового рівня, а також у яких внаслідок надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру загинув один із батьків або обоє батьків, на 2010-2015 роки» та запропонував зняти їх з контролю у зв’язку із закінченням терміну їх дії.

З питань порядку денного сесії члени комісії прийняли відповідні рішення.