вівторок, березня 9, 2021

Традиційно 9 березня 2021 року в селі Шевченковому з нагоди дня народження Тараса Шевченка відбулися урочисті. Цієї весняної пори, у цьому краї, саме цього дня відзначається 207-ма річниця, коли вперше подав голос майбутній Кобзар, майбутній Пророк українського народу, революціонер і демократ, який своє життя присвятив боротьбі за волю і права своїх земляків.

Днями перший заступник голови обласної ради  Роман Сущенко відвідав Канів, де ознайомився з роботою двох місцевих комунальних закладів охорони здоров'я, поспілкувався з лікарями, медичним персоналом, пацієнтами та мешканцями міста. 

Комунальне неприбуткове підприємство «Канівська багатопрофільна лікарня» є центральною районної лікарнею першої акредитаційної категорії на 183 лікарняних ліжок.

– Нині  ведемо перемовини з управлінням освіти області щодо придбання 2 шкільних автобусів - враховуючи перспективи оптимізації освітніх установ району і необхідність збільшити у відповідності з цим масштаби підвезення дітей до шкіл району, - констатував депутат Черкаської облради, колишній очільник області Олександр Вельбівець. - Тож плануємо придбати 2 автобуси - за різними програмами, використовуючи і ресурс державної субвенції, і обласну програму щодо шкільних автобусів. Оптимізація – це непопулярне рішення, однак, його не уникнути, якщо сьогодні у громаді є школи, де учителів більше, ніж дітей. Це дасть можливість громаді зменшити дефіцит бюджету по освіті – і, водночас, реалізувати у цій сфері ряд проектів. У нас заплановано проекти по ремонту і реконструкції дахів,  харчоблоків,  систем опалення -  це створить комфортніші умови для школярів та вчителів, покращить енергоефективність закладів та зменшити витрати на енергоносії.