п'ятниця, жовтня 21, 2022

Уряд затвердив рішення про Порядок переведення на навчання за кошти державного бюджету окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які були зараховані на навчання до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних або юридичних осіб. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

До цих категорій належать:

- діти загиблих захисників України: діти (особи з їх числа у віці до 23 років) загиблих (померлих) осіб, зазначених у статті 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» (категорія 1);

учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни: особи, визнані учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» (категорія 2);

Заклад може знову очолити Іван Мартиненко, який на разі виконує обов'язки керівника. Його кандидатуру серед трьох претендентів вчора підтримала конкурсна комісія під головуванням заступника голови обласної ради Михайла Мушієка.

Так, участь у конкурсі окрім Мартиненка брав ще Вадим Сівак. Чоловік отримав вищу освіту в ЧНУ ім. Б. Хмельницького та здобув кілька спеціальностей: історик, викладач історії, інструктор зі спорту, а в Харківському фінансово-економічному інституті отримав спеціальність: облік та оподаткування. За свою трудову діяльність викладав фізичне виховання у Новоселицькій школі, був головним державним соціальним інспектором у Катеринопільській РДА, згодом там же отримав посаду начальника управління соцзахисту, був приватним підприємцем. Окрім цього, у 2016-2021 рр. Вадим Сівак працював заступником директора Мокрокалигірського інтернату.