вівторок, лютого 14, 2023

Застосунок Dobre допоможе дізнатися інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Додаток працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Програма дозволяє не турбувати їх постійними дзвінками та питаннями на кшталт «Як ти?». Цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час.

У додатку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. «Зелений» показує, що у людини все добре. «Червоний» сигналізує про небезпеку та потребу у допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію.

Користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли йому приходитимуть сповіщення про статус його контактів. Якщо за встановлений інтервал часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми.

Уряд ухвалив постанову, яка максимально прискорить та спростить ввезення в Україну товарів військового призначення. Зокрема, мова йде про БПЛА та комплектуючі до них. Цей документ розроблено спільно Міністерством економіки України та Мінцифри, а відповідні зміни були затверджені на засіданні Кабінету Міністрів України 14 лютого 2023 року.

- Сьогоднішні рішення сприятимуть оперативному забезпеченню Збройних сил України необхідними для відсічі російській агресії сучасними приладами та технікою, зокрема військовими роботами. Зміни до законодавства також мають надати поштовх для розвитку вітчизняного виробництва оборонної продукції. Наприклад, такої високотехнологічної галузі, як виготовлення безпілотних літальних апаратів, - наголосила Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

У середу, 15 лютого, в Чигирині відбудеться благодійний концерт колективів Черкаської обласної філармонії. Основна мета - зібрати кошти на тепловізор для одного з батальйонів 118 окремої бригади територіальної оборони.

- Нещодавно ми зустрічалися з волонтерами Центру допомоги армії і від них дізналися про потребу бійців у цьому обладнанні, тож вирішили не зволікати. Більше того, творчі колективи мають на меті організувати подібні концерти по області, щоб допомогти ЗСУ та підняти моральних дух жителів громад Черкащини, - прокоментував директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка.