вівторок, лютого 21, 2023

Вихованці та працівники Гельмязівського психоневрологічного інтернату виготовили 125 маскувальних сіток та 115 костюмів Останню партію нещодавно передали захисникам.

Вони не змогли сидіти, склавши руки, від початку вторгнення, а найактивніше працювали під час відключень світла, детальніше про їхню діяльність розповіла очільниця інтернату Світлана Омелян.

За її словами вихованці прагнули долучитися до загального волонтерського руху, тож із працівниками під час тематичних гуртків виготовляли різні потрібні речі. Так, окрім маскувального одягу, вони ще шили білизну для захисників, які перебувають у лікувальних закладах, та подушки для хлопців на передовій.

Державна міграційна служба України продовжує активну міжнародну роботу і розширює географію функціонування відокремлених підрозділів ДП «Документ» за кордоном. Зокрема, завдяки плідній співпраці ДМС, МВС та МЗС відтепер українці можуть оформити паспортні документи не лише в Польщі та Туреччині, а й в ще двох країнах Європейського Союзу - Словаччині та Чехії.

Наразі у тестовому режимі розпочато прийом заяв на оформлення документів громадян України у Братиславі та Празі. У столицях двох європейських країн працюють мобільно-технічні комплекси - спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортний сервіс».

Обслуговування громадян здійснюється з понеділка по суботу включно з 9:00 до 18:00 у порядку електронної та «живої» черги.

У Братиславі мобільні комплекси знаходяться за адресою: Mlynskénivy 5A, 821 09 Bratislava ( -1 поверх, територія автовокзалу).