п'ятниця, серпня 2, 2024

22-26 липня в Мюнхені відбулась Міжнародна конференція зі СНІДу. Під час заходу команда Міністерства охорони здоровʼя України, в складі якого була директор КНП «Черкаський обласний спеціалізований медичний центр Черкаської обласної ради» Ірина Білоус, презентувала рух України на шляху подолання ВІЛ, туберкульозу та вірусних гепатитів

У відкритті конференції взяли участь керівники Всесвітньої організації охорони здоровʼя, Обʼєднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД, інших міжнародних організацій та канцлер Німеччини Олаф Шольц. У своєму виступі пан Шольц акцентував на необхідності глобальних зусиль та лідерстві в громадах задля подолання епідемії ВІЛ/СНІД.

У Центрі громадського здоров'я МОЗ зазначають, що через війну в Україні існує ризик збільшення поширення ВІЛ-інфекції. Одним зі способів запобігати інфікуванню населення - є вчасне здійснення тестування та правильне застосування медикаментозної постконтактної профілактики та й загалом лікування.

Про це сьогодні йшлося під час робочої зустрічі фахівців ЦГЗ МОЗ України, Черкаського обласного спеціалізованого медичного центру, обласної ради й профільного управління ЧОВА.