четвер, жовтня 15, 2020

25 жовтня 2020 року відбудуться перші місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним устроєм країни, із новим виборчим законодавством, за новою виборчою системою та з новою формою виборчих бюлетенів.

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська розповіла та показала правильні варіанти заповнення виборчого бюлетеня: як правильно заповнювати бюлетень, як проголосувати за партію, як саме писати цифри для голосування за кандидата та навіщо взагалі окрім партії голосувати за кандидата. Відео про це можна переглянути в Facebook

За інформацією Шполянської міської ради ОТГ, біля НВК № 3-гімназія м. Шполи споруджено міні-футбольне поле. Роботи велись близько трьох місяців за рахунок коштів міського бюджету, які виділили за одноголосної підтримки депутатів (більшість з яких від ВО «Черкащани»). Вартість будівництва спортивного об’єкту становить майже 1,5 мільйона гривень.

Все готове для урочистого відкриття футбольного поля, що заплановано провести під час турніру з міні-футболу пам’яті Білецького Вячеслава.

Однак організатори врахували, що нині Шполянщина віднесена до «помаранчевого» рівня небезпеки від COVІD-19, посилюються карантинні та протиепідемічні заходи, тому дату відкриття спортивного майданчика та проведення зазначеного Турніру буде визначено пізніше.

Голова Чигиринської районної ради Валентина Алєксєєвець провела 51 позачергову сесію районної ради. В роботі пленарного засідання взяв участь голова Чигиринської районної державної адміністрації Сергій Чередніченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови.  

Відповідно до порядку денного сесії депутати розпочали свою роботу із внесення змін до районного бюджету, з проектом яких ознайомив начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Федченко.

В свою чергу, депутати затвердили зміни до штатного розпису комунального некомерційного підприємства «ЧРЦПМСД». Також затвердили передавальні акти ФАПу с. Топилівка та Боровицької амбулаторії ЗПСМ, що передаються до Сагунівської ОТГ.

 

Днями робоча група з питань впровадження реформи децентралізації влади в Україні, створена Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, розглядала проект закону «Про місцеве самоврядування в Україні» в новій редакції.

Щоб нагадати, що передбачає законопроект, «Децентралізація» спільно з Мінрегіоном підготувала три короткі інфографіки. Перша з них – про основні зміни, запропоновані проектом закону.

Загалом законопроект має привести українське законодавство у відповідність Європейській хартії місцевого самоврядування. Щоправда, поки це не стосується обласних і районних рад, виконавчі функції яких і надалі покладатимуть на місцеві державні адміністрації, доки не будуть внесені відповідні зміни до Конституції.