п'ятниця, жовтня 16, 2020

Верховна Рада України у вересні цього року прийняла законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» № 3614. 12 жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав його.

Цей документ передбачає, що сільські, селищні, міські бюджети з наступного року не залежатимуть від району. Всі 1470 територіальних громад України, території яких уже затвердив Уряд, з 1 січня 2021 року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

16 вересня 2020 року заступник голови районної ради Микола Панчишин провів чергову сесію Городищенської районної ради.

У її роботі взяли участь депутат обласної ради Валентин Галушко, голова  Городищенської районної державної адміністрації Ігор Ладнов, керівники окремих підрозділів районної державної адміністрації та комунальних установ.

На початку роботи сесії головуючий вручив Почесну грамоту Городищенської районної державної адміністрації і Городищенської районної ради депутату районної ради Віктору Осовітньому з нагоди ювілейного дня народження.

Розгляд питань порядку денного пленарного засідання районної ради депутати розпочали із внесення змін до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Городищенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

15 жовтня керівники області та громади урочисто перерізали стрічку на дверях нової амбулаторії, побудованої за державною програмою «Доступна медицина» у селі Ярошівка Катеринопільського району.

- У новій амбулаторії, крім просторих кабінетів з новими меблями,  зручних для лікарів та пацієнтів, є обладнання для телемедицини, нові електрокардіографи, дерматоскоп (для діагностики новоутворень), центрифуга (для забезпечення досліджень крові) та багато іншого необхідного обладнання, - констатувала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Мокрокалигірської громади Людмила Воїнцева. - Також нам передали новий автомобіль, який будемо використовувати для візитів лікаря додому до пацієнта, яких, зазвичай, щодня буває  більше десяти. 

За повідомленням обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, символічно у День захисника України, День українського козацтва на Черкащині стартував обласний онлайн-фестиваль ватр-представлень Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який триватиме до 30 жовтня.

Зазвичай, організатором фестивалю виступає Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. Учасниками фестивалю є 690 джур із закладів середньої, позашкільної та професійної освіти області. Рої старшої та середньої вікових груп презентують ватру «Слава Героям», яка за змістом відповідає темам Української революції 1917-1921 років, українського козацтва, сучасної історії, видатних особистостей визвольних змагань за українську соборну державність.  

Як інформують у Степанецькій ОТГ, садовим та городнім реманентом нагородили четверо переможців конкурсу на кращий компостер – громада оголосила його у рамках проекту «Не пали - компостуй!».

Як зазначив головний спеціаліст відділу економіки та інвестицій Іван Степанець, результати проекту – варіанти кращих компостерів екологічного вирішення проблеми побутових відходів, буде поширено через інформаційний вісник громади. Аби мешканці зрозуміли, що такий спосіб утилізації є простим і корисним, адже в результаті компостування вони отримують сировину для виготовлення якісного добрива для свого городу.

Проект «Не пали - компостуй!» став переможцем конкурсу мікрогрантів «Час діяти», благодійного фонду «МХП-Громаді». Це 15-й проект, у якому бере участь або самостійно реалізує громада.