четвер, квітня 15, 2021

Ярославі Алексейченко – 35 років. Вона мама двох донечок – п’ятнадцятирічної Жені та семирічної Влади. А ще вона – четверта, кому в Черкаському обласному онкодиспансері ЧОР здійснили трансплантацію нирки. Повідомляє видання Zmi.ck.ua.

Проблеми з нирками у жінки розпочались ще в 2017 році. Але тоді, побувши місяць на діалізі, ніби стало краще. Однак в січні 2019 року нирки знову перестали працювати нормально і Ярославі протягом цілого року довелось їздити до лікарні. Вона розуміла, що потрібно шукати вихід і знайшла такий – пілотний проєкт по трансплантації нирок у Черкаському онкологічному диспансері. Саме сюди жінка звернулась по допомогу.

Про це йдеться в інтерв'ю Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова агентству "Інтерфакс-Україна".

Чи вистачає вам повноважень і ваги для провадження реформ без приставки віце-прем’єр?

У рамках повноважень своєї посади я сконцентрований на політиках, які реалізує Міністерство розвитку громад та територій. Також нещодавно поновлено дію урядової міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку, де мене призначено першим заступником голови (очолює прем’єр-міністр), куди входять всі відповідні міністерства. Крім того, в якості першого заступника голови Державної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, також маю відповідні додаткові повноваження, які дають можливість реалізовувати необхідні завдання. Це особливо важливо в поточній ситуації, яка ускладнена загрозами пандемії COVID-19.