вівторок, листопада 23, 2021

Члени постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення підтримали низку проєктів рішень та рекомендували їх на розгляд сесії обласної ради.

Члени постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини підтримали проєкт рішення про визначення термінів для проведення звітів депутатів Черкаської обласної ради восьмого скликання перед виборцями протягом грудня 2021 – лютого 2022 років. Комісія рекомендувала його на розгляд сесії.

Члени постійної комісії з питань комунальної власності підприємництва та регуляторної політики підтримали проєкт рішення Про Порядок приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області на 2022-2025 роки.

Проєкт рішення щодо прийняття з державної власності ЦМК державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у спільну власність територіальних громад Черкащини підтримали депутати під час засідань постійних комісій із питань "комунальної власності" та "освіти".

Члени постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності підприємництва та регуляторної політики розглянули проєкт рішення Про Програму фінансової підтримки підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області на 2022-2024 роки та рекомендували його на розгляд сесії.

Заходами Програми передбачається надання фінансової підтримки коштом обласного бюджету комунальним підприємствам.

Наразі за такою підтримкою звернулися:

- КП "Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради";

- КП "Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності";

- КП "АТП Черкаської обласної ради".

За 3 роки сума допомоги за їхніми зверненнями складає - 46 475,14 тис. грн.

Депутати під час засідання постійної комісії підтримали 6 проєктів рішень, зокрема щодо призначення:

- ГОЛОБОКОЇ Любові Анатоліївни -  директором Малостаросільського психоневрологічного інтернату 

- ОМЕЛЯН Світлани Миколаївни - директором Гельмязівського психоневрологічного інтернату

- ШИЛА Віталія Миколайовича - директором КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» 

- ДАВИДЕНКО Людмили Василівни - директором КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» 

- КОРОЛЯ Євгена Юрійовича - директором КЗ «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» 

- ФІГУРИ Олександри Миколаївни - директором Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради

Члени постійної комісії з питань “комунальної власності” підтримали проєкт рішення, який стосується внесення змін Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану закладу охорони здоров’я, що належить до спільної власності територіальних громад області.

У Головному центрі підготовки особового складу ініційовано та розпочато роботу з будівництва «Храму святого Архистратига Божого Михаїла та всіх небесних сил безплотних на честь Українського воїнства».

Зведення «молитовного будинку» надасть змогу персоналу навчального закладу, гостям та жителям селища Оршанець реалізувати своє конституційне право на свободу світогляду та віросповідання.