п'ятниця, лютого 25, 2022

Міністерство оборони  просить громадян припинити публікування фото та відеозаписів переміщення української техніки та облич військових у вільний доступ.

Такими діями ви власноруч допомагаєте ворогу отримувати уточнену інформацію про наших військових.

Водночас у міністерстві заявляють, щоб допомогти армії варто навпаки викладати фото і відео переміщення військової техніки ворога. На додаток можна ще ставити  геолокації та час і дату фіксації.

Згідно з Указом Президента України №69/2022 по всій території нашої держави, окрім Донецької та Луганської областей, оголошено загальну мобілізацію.

Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цим Указом.

Призов військовозобов'язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб військових, прикордонників та спецпризначенців здійснюватимуть в обсягах, визначених згідно з мобілізаційними планами.

Генеральний штаб ЗСУ визначатиме черговість та обсяги призову військовозобов’язаних, резервістів та транспортних засобів національної економіки в межах загального строку мобілізації.

Місцеві органи виконавчої влади у взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, за участю ОМС та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності, ФОПів організовуватимуть та забезпечуватимуть в установленому порядку: