30 травня 2013, 19:14
«Нова Доба», № 36, 30 травня 2013 року
Потребу розвитку місцевого виробництва та забезпечення людей якісними продуктами харчування відзначив голова обласної ради Валерій Черняк, перебуваючи нещодавно на Лисянському хлібозаводі.
– Останніми роками Черкащина збирає гарні високі урожаї зернових культур, тож, звичайно, ми повинні мати свій хліб. І його потрібно випікати тут на місці. Це дозволить оперативно забезпечувати громадян якісним і недорогим товаром, тим більше, що це й економія на транспортні витрати, – відзначив Валерій Петрович. – Тому я за те, щоб у кожному регіоні створювались подібні підприємства та розвивались ті напрямки, на які є попит і можливості – чи то хлібопекарство, чи то виробництво макаронних чи ковбасних виробів тощо.
З думкою голови обласної ради погодився й директор хлібозаводу Степан Рудий, який зовсім нещодавно взявся відроджувати виробництва хліба у Лисянському районі. Демонструючи гостям потужності підприємства, Степан Васильович розповів, що нині вони тільки набирають обертів, випікаючи до тисячі хлібин на добу, чим займаються 14 працівників. в найближчій же перспективі передбачається значно наростити ці показники та збільшити кількість працюючих удвічі.
Крім того, за словами керівника заводу, значно розширено буде й асортимент продукції – до 30 видів хлібобулочних виробів, з-поміж яких, звичайно, буде й соціальний хліб.
«Вже початковий досвід показує, що ми можемо задовольнити потреби людей, адже велику увагу приділяємо якості продукту. Та й ціна у нас трохи нижча, ніж у конкурентів», – зауважив Степан Рудий.
Позитивно оцінюючи старт підприємства, Валерій Черняк висловив переконання, що лисяни будуть підтримувати місцевого товаровиробника та споживати свій хліб.
Потребу розвитку місцевого виробництва та забезпечення людей якісними продуктами харчування відзначив голова обласної ради Валерій Черняк, перебуваючи нещодавно на Лисянському хлібозаводі.
– Останніми роками Черкащина збирає гарні високі урожаї зернових культур, тож, звичайно, ми повинні мати свій хліб. І його потрібно випікати тут на місці. Це дозволить оперативно забезпечувати громадян якісним і недорогим товаром, тим більше, що це й економія на транспортні витрати, – відзначив Валерій Петрович. – Тому я за те, щоб у кожному регіоні створювались подібні підприємства та розвивались ті напрямки, на які є попит і можливості – чи то хлібопекарство, чи то виробництво макаронних чи ковбасних виробів тощо.
З думкою голови обласної ради погодився й директор хлібозаводу Степан Рудий, який зовсім нещодавно взявся відроджувати виробництва хліба у Лисянському районі. Демонструючи гостям потужності підприємства, Степан Васильович розповів, що нині вони тільки набирають обертів, випікаючи до тисячі хлібин на добу, чим займаються 14 працівників. в найближчій же перспективі передбачається значно наростити ці показники та збільшити кількість працюючих удвічі.
Крім того, за словами керівника заводу, значно розширено буде й асортимент продукції – до 30 видів хлібобулочних виробів, з-поміж яких, звичайно, буде й соціальний хліб.
«Вже початковий досвід показує, що ми можемо задовольнити потреби людей, адже велику увагу приділяємо якості продукту. Та й ціна у нас трохи нижча, ніж у конкурентів», – зауважив Степан Рудий.
Позитивно оцінюючи старт підприємства, Валерій Черняк висловив переконання, що лисяни будуть підтримувати місцевого товаровиробника та споживати свій хліб.