четвер, грудня 10, 2020

Сьогодні депутати обласної ради відновили роботу першої сесії, зібравшись на друге пленарне засідання. Зареєструвалося у сесійній залі 55 депутатів, що цілком достатньо для кворуму. Вів пленарне засідання голова обласної ради Анатолій Підгорний.

У порядку денному значилося три питання, які не встигли розглянути на першому пленарному засіданні. Зокрема,  про утворення та обрання постійних комісій обласної ради; обрання голів постійних комісій та про утворення президії облради.

Однак, для ухвалення першого із трьох питань знайшлося лише 14 голосів, то відповідно не вистачило їх і для ухвалення наступних питань.

Після цього голова облради Анатолій Підгорний закрив засідання.

Далі після перерви розпочалася позачергова сесія, пропозицію скликати яку днями раніше внесла третина депутатського корпусу.

Золотоніська міська та Руськополянська сільська ради – переможці конкурсу−відбору територіальних громад для надання підтримки у розробці стратегій розвитку, який проводила програма «U-LEAD з Європою».

На конкурс було подано 183 заявки, серед яких переможцями визначено 48 громад (по 2 з кожної області України). На Черкащині таких дві – Золотоніська міська та Руськополянська сільська.

Ключовими факторами успіху в цьому конкурсі були якість пропозицій, зобов’язання розпочати роботу з розробки стратегій розвитку, а також наявність відповідних напрацювань та кадрових ресурсів.

Зі списком громад-переможців можна ознайомитися тут.