п'ятниця, грудня 11, 2020

За інформацією Степанецької громади, відділ освіти, молоді та спорту продовжує поставку дидактичних матеріалів для перших класів закладів загальної середньої освіти громади.

Сучасними засобами навчання та обладнання для повноцінного навчання учнів за системою «Нова українська школа» — школи забезпечуються за державні кошти та за рахунок співфінансування з місцевого бюджету відповідно до Типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи, затверджених наказом МОН України від 07.02.2020 № 143.

З метою забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2020 році рекомендовано у початкових класах використовувати під час уроків різноманітне оснащення, щоб заохотити учнів пізнавати нове, здобуваючи практичні навички.

Щоб забезпечити якість води для мешканців маленького Надвисся, Мокрокалигірська громада виділила кошти з місцевого бюджету та залучила кілька джерел співфінансування.

– Через застарілий водогін люди, що живуть у Надвиссі, роками потерпали від перебоїв із постачанням води та її забруднень. Незважаючи на те, що у цьому найвіддаленішому селі громади мешкають усього до 30 осіб, вирішити проблему подачі якісної  питної води стало одним з пріоритетів у нашій роботі, – зазначила голова Мокрокалигірської громади Вікторія Пипа.

Загальна вартість робіт склала біля 200 тисяч гривень, 50 із яких виділено з місцевого бюджету, решту витрат забезпечили спонсори.