четвер, грудня 17, 2020

Сьогодні, 17 грудня, відбулося засідання позачергової сесії обласної ради. Депутати мали утворити постійні комісії, обрати голів, ухвалити Регламент. Проте розгляд цих питань перенесли на понеділок, оскільки не вистачило кворуму для затвердження порядку денного вцілому.

У січні 2021 року в Україні традиційно відзначають свята Новий рік і Різдво. У зв’язку з цим в країні передбачені додаткові вихідні дні.

У зв’язку з новорічними святами українців очікують тривалі вихідні в період з 25 по 27 грудня 2020 року, з 1 по 3 січня 2021 року та із 7 по 10 січня 2021 року (включно).

Так, напередодні Нового року, 31 грудня, в 2020 році припадає на четвер. Цей день буде робочим, але час роботи рекомендовано скоротити на 1 годину.

Новий рік 1 січня 2021 року випадає на п’ятницю. Це державне свято і офіційний вихідний день. Дні 2 і 3 січня припадають на суботу та неділю, тому виходити на роботу потрібно буде в понеділок, 4 січня.

На Різдво Христове в 2021 році також передбачені додаткові вихідні. Свято, яке завжди відзначається 7 січня, випадає на четвер і буде традиційно вихідним днем. П’ятниця, 8 січня, також буде неробочий. Однак її доведеться відпрацювати в суботу 16 січня.

Черкаську обласну раду восьмого скликання очолив Анатолій Підгорний, який понад рік був головою обласної ради попереднього сьомого скликання. У голосуванні брав участь 61 депутат, 38 із них підтримали Анатолія Підгорного, представника найбільшої фракції в облраді ВО «Черкащани». Про це повідомляє "Прочерк".

Анатолій Вікторович каже, що очолити вдруге обласну раду, в принципі, так само відповідально і хвилююче, як і вперше. Бо нікуди не зникає той самий момент відповідальності за кожне рішення, за результативну роботу ради, яку він має забезпечувати. За словами голови, в роботі обласної ради є політична і господарська складова. Йому хотілося б, щоб переважала господарська, але визнає, що без політичної нікуди…