середа, грудня 16, 2020

15 грудня 2020 року проведено першу установчу сесію Звенигородської районної ради   VIII скликання.

Пройшла вона вже у новому форматі – за участі представників Звенигородського, Катеринопільського, Тальнівського, Шполянського, Лисянського, частини Городищенського та Корсунь-Шевченківського районів, а також м. Ватутіне, які увійшли у новий об’єднаний район.

У засіданні взяли участь 41 обранець. Були присутні і депутати Черкаської обласної ради, представники обласних осередків політичних партій:  ВО "Черкащани" -  Олександр Коваленко ,  «Європейська солідарність» - В’ячеслав Бабенко та «За майбутнє» - Олександр Вельбівець.

Відкрила пленарне засідання голова районної територіальної виборчої комісії Світлана Борова, яка проінформувала присутніх про підсумки виборів, визнання повноважень і реєстрацію депутатів Звенигородської районної ради VIII скликання.

Верховна Рада підтримала Державний бюджет на 2021 рік, яким передбачаються доходи в сумі 1 трлн 92 млрд грн, видатки - 1 трлн 328 млрд грн, дефіцит бюджету складе 5,5% ВВП.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосувало 289 народних депутатів.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, впродовж 2020 року землі державної власності сільськогосподарського призначення передаються у комунальну власність громадам. У загальному шістдесят одній громаді Черкащини вже передано 113,8 тис. га. Днями ще шість ОТГ отримали в розпорядження майже 23,2 тис. га.

«Із 15 грудня розпочнеться другий етап, під час якого передаватимемо земельні ділянки, що були включені в перелік для продажу прав оренди, після проведення аукціону, а також земельні ділянки, на які надано дозволи для виготовлення проектів землеустрою, але такі проекти не подані на затвердження до цього часу, – поінформував присутніх під час цього заходу начальник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ігор Віштак. – Тож разом із громадами Черкащини ми продовжуємо передачу земель. Цей процес, ініційований Головою Держгеокадастру Романом Лещенком, – важливий крок у реалізації земельної реформи в Україні».