четвер, грудня 24, 2020

Під час позачергової сесії депутати підтримали програму розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2025 рр.

Ця програма розроблена на вимогу законодавства та з урахуванням регіональних особливостей, а також економічних та соціальних проблем області.

Зауважимо, що за даними статистики, станом на листопад 2020-го року на Черкащині зареєстровано понад 51 тисяча ФОПів, що на 1,1% більше, ніж було торік. Проте пандемія і подальший карантин ускладнили ведення підприємницької діяльності. У новій програмі передбачено систему заходів, які сприятимуть розвитку малого та середнього підприємництва, сконцентрують ресурси на пріоритетних напрямках та проєктах, а також накопичать досвід та розповсюдять найкращі практики в межах області.

Серед основних заходів:

Сьогодні проведено позачергову сесію обласної ради, головним питання якої було ухвалення обласного бюджету на 2021 рік.

Після обговорення депутати визначилися і 55-ма голосами підтримали головний фінансовий документ області, який відповідно Регламенту обласної ради попередньо було обговорено в постійних комісіях. Таким чином головні розпорядники коштів – управління і департаменти облдержадміністрації, інші органи виконавчої влади і місцевого самоврядування, бюджетні установи  отримали чіткі орієнтири доходів бюджету і його видатків.

Підрозділи Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області отримали нове поповнення – спеціальні аварійно-рятувальні автомобілі. Вже від сьогодні автомобілі будуть поставлені на бойове чергування.

Урочисті заходи з нагоди вручення і передачі сучасної техніки рятувальникам області відбулися на Соборній площі перед будівлею Будинку рад за участі голови облдержадміністрації Сергія Сергійчука та першого заступника голови обласної ради Романа Сущенка.

27 грудня минає 425 років з дня народження першого Гетьмана України Богдана Хмельницького - поборника розбудови козацької держави. Саме з ним Україна почала свій буремний шлях до становлення вільної незалежної України, який сьогодні ми, нащадки козаків, маємо продовжувати.

Напередодні ювілейної річниці перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко, заступник голови облдержадміністрації Роман Карманнік, керівництво міської ради м. Черкаси, окремі депутати обласної ради, представники навчальних закладів та громадськість, віддаючи данину пам’яті про великого Гетьмана, поклали квіти до монументу, що розташований поруч із палацом Дружби народів.