середа, грудня 23, 2020

На першому засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів депутати підтримали проєкт бюджету на 2021 рік.

У засіданні брав участь голова обласної ради Анатолій Підгорний, заступник Михайло Мушієк, голова ОДА Сергій Сергійчук та керівники структурних підрозділів ОДА.

Директорка департаменту фінансів Черкаської ОДА Наталія Кравченко доповіла, що у порівнянні з минулим роком обсяг бюджету зменшився на 269 340, 1 тис. грн або 9,1% за рахунок зменшення обсягів трансфертів з державного бюджету. У співставних умовах він залишився на рівні 2020 року.

Загалом дохідна частина бюджету складає 2 676 млн грн, із них 50,7% - власні доходи (податки і збори), а 49,3% - міжбюджетні трансферти (субвенції та дотації).

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту, на якому розглянуто питання, що подані на розгляд позачергової сесії, яку заплановано на завтра, 24 грудня.

Екранізація 2020! Фільм за сценарієм дитячої книги, яка увійшла до ТОП-30 найцікавіших книжкових новинок Форуму видавців у Львові. Книга Сергія Ухачевського з Тернополя «Казка старого мельника» (2015) - активного учасника Майдану та воїна АТО, волонтера, письменника, володаря відзнаки «Золотий письменник України».

«Казка старого мельника» це - українська казка про перемогу добра над злом, події якої розгортаються в часи князя Острозького.

Головні герої несподівано для себе стають Воїнами Світла та, попри неймовірну потугу темних сил, звільняють рідну землю від ворожої нечисті й повертають людям мир і спокій. Тут є Старий Мельник і хлопчаки, які полюбляють слухати його історії; відважний бурсак Миколка і чиста серцем Христина; Лісова Князівна (майже Мавка) і лісовик Буркотун; сварлива молодиця Параска Забрьоха та її чоловік Іван; а також песиголовці, повітрулі, вовкулаки та інша гидь нечестива.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19. Документ розробили фахівці Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. Про це повідомив в. о. генерального директора ЦГЗ Ігор Кузін.

«Цей документ буде гнучким, його будуть актуалізувати залежно від ситуації з COVID-19, оновлених даних по вакцинам, від доступності самої вакцини проти хвороби, а успіх його реалізації напряму залежить від партнерства і тісної співпраці з регіональними закладами охорони здоров’я, місцевими органами влади, лікарями та громадськістю», — наголосив Ігор Кузін.

Як повідомляють у комунальному закладі «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми» Черкаської обласної ради, напередодні новорічних і Різдвяних свят у закладі завжди казково та святково. Ось і цьогоріч, незважаючи на епідеміологічну ситуацію в Україні, на обласний етап новорічно-різдвяної виставки-конкурсу «Новорічна композиція» надійшла величезна кількість  казкових  робіт.

Конкурс проводиться вже 20 років поспіль і кожного року дивує майстерністю дітей і педагогів. Його мета – формування в учнів дбайливого ставлення до природи як невичерпаного джерела краси і творчого натхнення.