п'ятниця, січня 29, 2021

Міф 1: Заповідач може позбавити будь-яку особу права на спадкування його майна після смерті, навіть дітей та дружину.

Реальність: Заповідач не може позбавити права на спадкування осіб, які мають право на обов’язкову частку у спадщині.

Обов'язкову частку у спадщині мають малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова/вдівець та непрацездатні батьки – вони спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом.

Міф 2: Під час приймання спадщини можна обрати і прийняти тільки права та матеріальні статки.

Реальність: Спадкоємець приймає як права, так і обов'язки, зокрема, і борги спадкодавця.

Йдеться про те, що до складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Сьогодні, 29 січня,  відзначаємо 103 річницю бою під Крутами. 

- Це одна з трагічних сторінок нашої історії, про яку поширюють дуже багато міфів, а всі підтверджені дані ґрунтуються лише на спогадах очевидців. Водночас вона дає зрозуміти, на скільки важливою є сильна дієздатна армія для самостійної держави. За деякими даними у тій битві брали участь від 420 до 520 українських військових. Уже в сучасній незалежній Україні їх називають "першими кіборгами" і серед тих відважних юнаків було семеро черкащан, - зауважив голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Колектив Черкаської обласної ради й депутатський корпус висловлюють щирі співчуття з приводу передчасної смерті Тетяни Євгеніївни Хронік, очільниці Корсунь-Шевченківського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру  «Надія» Черкаської обласної ради.

Вона народилася 19 серпня 1971 року в Городищі у сім’ї службовців. Початкову освіту здобула у рідному місті, потім вступила до уманського педінституту ім. П. Тичини і отримала спеціальність «педагогіка і методика початкового навчання».