понеділок, березня 15, 2021

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов розказав про новий поділ території України, а саме поділ України на функціональні зони, який дозволить ефективно зосередити ресурси, спрямовані на розвиток регіонів.

В інтерв’ю онлайн виданню «Лівий Берег» Міністр зазначив, що ідея полягає в тому, щоб направляти фінансування не на області, як було раніше – а на території. Адже в одній області можуть бути розташовані міста і села, які вимагають абсолютно різного підходу до стратегії розвитку.

Натомість поділ територій на 10 функціональних типів дає економічні переваги жителям різних областей і дозволить більш ефективно розвивати регіони. Вперше області розділять по схожості соціально-економічних характеристик і без прив’язки до встановлених кордонів.

Очільник Міністерства розвитку громад і територій Олексій Чернишов пояснив, як були визначені ці типи.

Христинівська міська громада провести у цьому році запланувала модернізацію системи вуличного освітлення. Для цього уже зроблено перші кроки.

«Насамперед, ми придбали техніку – автовишку із краном-маніпулятором для обслуговування, ремонту та модернізації мережі вуличного освітлення на території сіл і селищ нашої громади, - розповідає заступник Христинівського  міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук. – Вишка для обслуговування вуличних електромереж на базі автомобіля Iveco Daily (б\у) обійшлася бюджету громади 480 тисяч гривень».

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Михайло Кальніцький повідомив, що маневреність цього авто дозволяє проводити роботи як на зарослих деревами вулицях, так і на вузьких провулках. Громада запланувала масштабну модернізацію мереж вуличного освітлення - і наразі розробляється детальний план проведення цих робіт.