п'ятниця, березня 26, 2021

Комісія з питань призначення стипендії голови обласної  ради обдарованим дітям розглянула 32 заявки та визначила 5 черкащан, які мають значні досягнення у спорті, мистецтві та сфері освіти. Діти отримуватимуть по два прожиткових мінімуми щомісячно упродовж року.

Засідання провів перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко.

Сьогодні відзначаємо сьому річницю Національної гвардії України.


Щиро вітаємо наших захисників зі святом, та вшановуємо пам'ять про тих, хто віддав своє життя за Україну.


Військовослужбовці захищають наших громадян на Сході України, підтримують правопорядок під час масових заходів, допомагають у надзвичайних ситуаціях. І з кожним роком рівень довіри українців до них зростає.

Минулоріч виникла загроза закриття низки санаторних шкіл-інтернатів та інших подібних закладів області. У зв'язку з колізіями чинного законодавства України та вимогами європейського законодавства щодо тлумачення терміну «інтернат».

Неодноразово свою позицію на підтримку діяльності санаторних шкіл висловлював голова обласної ради Анатолій Підгорний.(Див. https://www.oblradack.gov.ua/anatoliy-pidgorniy-pro-shlyakhi-zberezhennya-sanatornikh-shkil-oblasti). Було знайдено тимчасове рішення, ці заклади працюють, але все одно є низка проблем, які треба врегулювати на загальнонаціональному рівні.

Нагадаємо,  19 лютого 2021 року депутати Черкаської обласної ради на сесії одностайно ухвалили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України щодо подальшого функціонування санаторних шкіл.

Як повідомляють у Черкаському обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, ними спільно з Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького була проведена VI Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

Цьогорічна конференція стала найбільшою за кількістю учасників: 300 представників з 23 регіонів України надіслали власні дослідження.