п'ятниця, квітня 23, 2021

Під час шостої сесії обласної ради депутати ухвалили низку рішень у сфері управління майном.

Так, підтримано рішення про передачу автомобіля “швидкої” з балансу Ладижинської сільської ради на баланс КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР». Річ у тім, що більшість бригад швидкої допомоги, які обслуговують жителів Уманського району, розташовані в місті Умань, а село Ладижинка та населені пункти навколо дуже віддалені  від міста і це ускладнює доїзд "швидких" до пацієнтів. Тому Центром було запропоновано відкрити в с. Ладижинка новий пункт постійного базування бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги із використанням цього автомобіля. Це значно скоротить час доїзду до пацієнтів.

На пленарне засідання 6-ої сесії обласної ради для участі у її роботи зареєструвалося 54 депутатів. Це дало змогу голові обласної ради Анатолію Підгорному, який вів її засідання, оголосити сесію відкритою.

На початку головуючий повідомив присутнім, що 26 квітня виповнюються 35-ті роковини чорнобильської катастрофи, що принесла величезні людські жертви. Депутати і всі присутні вшанували їх пам'ять, а також військовослужбовців та мирних жителів, які загинули у війні на Сході України та у ході АТО/ООС хвилиною мовчання.

Далі Анатолій Підгорний оголосив зміни в депутатській фракції обласної ради «Слуга народу», головою якої став депутат Анатолій Яріш, та надав слово народному депутату України Сергію Нагорняку, який звернувся до депутатів обласної ради щодо ситуації з «Черкасиобленерго», яке мають намір приватизувати.

КНП "Черкаський обласний онкодиспансер ЧОР" потребує нового сучасного обладнання для променевої терапії. Зокрема, лінійного прискорювача. Цей апарат  з точністю до міліметра опромінює пухлину, не вражаючи здорові органи. Він значно безпечніший у роботі, як для лікарів, так і для пацієнтів на відміну від кобальтового прискорювача, який працює в комунальному закладі дотепер. Про це повідомив голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Рекордно масштабний суботник охопив усі 32 населених пункти однієї із найбільших громад Черкащини.

Як зазначив голова Христинівської громади Микола Наконечний, протягом місяця у громаді тривала акція "За чисте довкілля" – і такого генерального прибирання у багатьох селах, що увійшли до складу громади, не було ніколи.