середа, серпня 11, 2021

Члени комісії під час таємного голосування одноголосно підтримали кандидатуру Олександра Дяченка на звання Почесного громадянина Черкащини. Його кандидатуру тепер мають затвердити депутати під час пленарного засідання.

Очільник обласної ради Анатолій Підгорний, який головував на засіданні, зауважив, що до обласної ради надійшли подання на трьох кандидатів, серед яких:

- Василенко Анатолій Семенович – голова громадських організацій «Міжрайонна громадська організація Холодноярська Січ» та «Черкаська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Територіальна оборона України», заступник голови громадської організації «Черкаське обласне товариство політв’язнів та репресованих».

- Рибій Микола Михайлович – головний енергетик Дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

Про розвиток трансплантації серця в області на базі Черкаського обласного кардіоцентру говорили під час круглого столу, який відбувся за участі медиків комунального підприємства, обласної та міської влади.

Під час заходу голова обласної ради Анатолій Підгорний анонсував, що здійснюється робота щодо будівництва нового мультифункціонального корпусу в кардіоцентрі, зокрема, зараз  вирішуються питання з проектуванням та виділенням земельної ділянки.

На сьогодні розвиток трансплантації в області є нагальною потребою, адже за дослідженнями саме хвороби системи кровообігу є одними з найбільш поширених патологій серед дорослого населення і вони суттєво впливають на продовжуваність життя людини. Водночас проведена трансплантація може продовжити життя іноді більше, ніж на 25 років.