четвер, серпня 12, 2021

У січні–червні 2021р. розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю робітників 10 осіб і більше) збільшився на 23,3% і становив 11435 грн порівняно з відповідним періодом 2020р. Про це повідомляють в Головному управлінні статистики у Черкаській області

Найбільше платять працівникам у сфері державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, фінансової та страхової діяльності. Серед промислових видів діяльності – у сфері виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,2–2,3 рази.

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч.

За результатами обробки наданої громадами інформації, визначно 20 найкращих громад  Черкаської області станом на 01.07.2021р.

Двадцятку кращих очолює Канівська громада із рейтинговим показником 119,3, що значно перевищує показник другої в рейтингу Золотоніської громади, яка набрала 51,85, закриває список Матусівська громада з показником - 25,12.

Після цього буде опублікований рейтинг найкращих 300 громад України.

Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість громад у 2021 році, зокрема:

1. Відсутність/наявність корупційних скандалів в муніципалітеті за останні 2 роки.

2. Наявність конкретних дій у співпраці з іншими громадами (яких).

Зокрема, 41 учасник АТО отримав ділянку під забудову площею 0,07 га. Ще чотири ділянки (по 2 га) для ведення особистого селянського господарства виділено учасникам АТО, мешканцям Вергунів. Всі вони отримали дозвіл на розроблення проекту землеустрою. Відповідне рішення було прийнято депутатами на останній сесії Червонослобідської сільської ради.

У рамках програми виділення матеріальної допомоги, 9 мешканців  громади отримали допомогу у зв’язку з тяжким матеріальним становищем, а матері солдат-призовників отримали допомогу в розмірі 10 тисяч гривень. Згідно з Програмою про підтримку жителів Червонослобідської громади, які забезпечують національну безпеку і оборону, 7 учасникам АТО надали матеріальну допомогу в розмірі тисячі гривень.

Депутати затвердили зміни до бюджету Червонослобідської сільської територіальної громади на 2021 рік, що стосувалися співфінансування державної програми «Нова українська школа».