понеділок, грудня 25, 2023

За попередній тиждень, з 18 по 24 грудня, в області захворіли 5 569 осіб на ГРВІ, включно з COVID-19. З них 2 990 (53,7%) – діти до 17 років. Про це повідомляють у Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Показник захворюваності на 4,7% вище від епідемічного порога, розрахованого для області, та на 1% менше, ніж тиждень тому.

Найвищі показники захворілих на ГРВІ, включно з COVID-19, відзначались у Черкаському та Уманському районах.

За цей період до медзакладів шпиталізували 336 осіб (6% від кількості захворілих), із них 182 (54,16%)  – діти до 17 років. Найбільше шпиталізованих серед осіб віком 30-64 роки.

На звітному тижні профілактичні щеплення проти грипу отримали 58 осіб, це особи з групи медичного та епідемічного ризику.

З початку епідемічного сезону, із 2 жовтня до 24 грудня 2023 року, на ГРВІ перехворіли 67 591 особа, що на 26,2% більше, ніж за аналогічний період минулого сезону.

Мінветеранів розробило низку роз’яснювальних інфографік, покрокових інструкцій та корисних посилань, які стануть у пригоді українським Захисникам і Захисницям, членам їхніх родин.

Щоб не загубити корисну інформацію про надання статусів, отримання безкоштовної психологічної допомоги та медичних послуг, призначення й виплати одноразової грошової допомоги, компенсацію на придбання житла, конкурсні програми з підтримки ветеранського підприємництва від Українського ветеранського фонду Мінветеранів та інші актуальні питання, пропонуємо ознайомитися з інформаційним дайджестом.

Докладніше – у посиланнях.

Як отримати електронний підпис https://is.gd/EyhaEe

е-Ветеран – інформаційний портал на базі Єдиного державного реєстру ветеранів війни https://eveteran.gov.ua/