вівторок, грудня 15, 2020

Атракціон, жвава, захоплива й надзвичайно іронічна пригодницька стрічка, орієнтована на молодого глядача!

17 грудня 2020 року комунальне підприємство «Черкасиоблкіно» розпочинає допрем’єрний показ українського художнього фільму 2020 року режисера Романа Перфільєва «БезСлавні кріпаки». Спочатку фільм називався «Тарас Шевченко: Перший самурай». У березні 2020 був перейменований на «БезСлавні кріпаки». Слоган фільму: «Катана, пістоль і сталеві вуса».

Дія у стрічці відбувається в 1844 році. Рятуючись від переслідування імператора Японії, на територію України потрапляє самурай. Випадково він знайомиться з молодим Тарасом Шевченком, якого вирішує навчити прийомам традиційних японських бойових мистецтв. Разом герої починають боротися за свободу українського народу. У фільмі буде кілька борців за волю. Але головним героєм є Тарас Шевченко, який за допомогою пістолетів і меча каратиме поганців, рятуватиме чарівну красуню.

Урядом запроваджено перелік карантинних обмежень, які діятимуть з 19 грудня 2020 року на всій території України.

Зокрема нові обмеження забороняють:

Днями у Черкаському обласному художньому музеї вперше відкрилася виставка з популярного нині виду декоративного мистецтва – плетіння з «паперової лози». У той час, як використання паперових трубочок як матеріалу для плетіння стало застосовуватися не так давно, сама технологія перевірена віками. Плетіння з лози – давнє ремесло, яке приносило практичну користь людям. Сьогодні воно трансформувалось у новий вид рукоділля – плетіння з паперових трубочок. Попри те, що матеріал інший, техніка залишилася такою ж.

Для майстрині з села Благодатне Тетяни Білан це також перша персональна виставка. Творча фантазія майстрині підказує їй ідеї створення дивовижних виробів, які майже не відрізняються на вигляд від звичайного плетіння з ротанга або лози.